9 Kasım 2016

ZenMate Türkiye : VPN Şirketlerine Erişim Yasağı Getirildi!

ZenMate Türkiye ülkemizdeki yaşanan kriz sonrası gelen yasaklama hakkında açıklama da bulundu.

Ülkede yaşanan bazı sorunlar sebebi ile Türkiye genelinde her türlü skype, twitter, facebook, whats up ve instegram gibi sosyal ağlara erişim yasağı getirildi. Bu erişim yasağı sonrası çoğu internet ve sosyal medya kullanıcıları VPN programı ile bu yasağı delmeye çalışmışlardır. Bu konu ile ilgili en büyük VPN şirketlerinde birisi olan ZenMate Türkiye bir açıklama yapmıştır.

5 ve 6 Kasım tarihlerinde meydana gelen internet krizi ile ilk defa bu kadar geniş bir erişim yasağı uygulanmıştır. Bu öyle ki Türk Telekom tarafından mobil internet erişimin kesilmesine kadar uzanan bir engel eylemidir.

Bilgi ve Teknoloji Kurumu VPN kullanıcılarına VPN kapatılması için açıklama yaptığı sosyal medyada paylaşılmış ve BTK bu iddiaları yalanlayıcı bir beyanat vermiştir. ZenMate Facebook sayfasında Türkiye’ ye dair paylaşımda bulunarak VPN servislerine engel konulduğunu söyleyerek şöyle bir açıklama yapmıştır;

Sevgili ZenMate Ailesi,

Bilindiği gibi dün akşam Türkiye hükümeti tarafından alınan kararlar ile VPN şirketlerine erişim yasağı getirilmesi gündeme gelmiştir. Kullanıcılarımızdan endişe etmemesini ve engelleme işleminden etkilenmemesi adına yazılımcı ekiplerimiz ile çalışmaları sürdürdüğümüzü söyleyebiliriz.

Eğer ZenMate ile ilgili bir bağlantı sorunu yaşıyorsanız, hesap oluşturma konusunda engel veya aboneliğinizi kullanma noktasında sıkıntı yaşıyorsanız sosyal medya üzerinden ve aşağıdaki linki kullanarak doğrudan destek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

ZenMate bu açıklaması ile yazılımcıları ile daha fazla çalıştığını ve herhangi bir engelleme teşebbüsü olması durumunda internetin sorunsuz kullanılmasının devam etmesi için geliştirmeler yaptıklarını söylediler.

Son olarak eğer kullanıyorsanız OPERA VPN kullanın geçen zor süreçte hiç bir şekilde kesintiye uğramadı 🙂

Share

Bunlar da beğenebilirsiniz...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir